HISTORIE
HISTORIE

Husets historie

Huset der senteret er åpnet er eid av min mor. Jeg selv har bodd der sammen med henne, og de fleste av mine 11 søsken da min mor flyttet fra Rio sentrum på grunn av økonomiske problemer.

Ingen har bodd i huset på lang tid. Derfor bestemte min mor seg for å donere bort huset, slik at det kunne bli et senter for barn.

Stedet senteret ligger
Senteret ligger på et sted som heter Itaborai, som er ca. 1 time fra sentrum av Rio de Janeiro. D ette stedet var opprinnelig et landbruksområde, men på grunn av tilflytning av folk fra landsbygda og byen, har området i løpet av de siste 20 årene blitt et slumområde med mye vold og kriminalitet.

«Casa Brasil – Noruega»
Senteret har navnet ”Casa Brasil – Noruega”; (Brasil-Norge hus). Den daglige driften i Brasil er pastor Shirley Silva Ribeiro og Misionær Rosany Oliveira ledere for. Flere andre frivillige arbeider også ved hjemmet.

Vi tilbyr
Senteret tilbyr et godt og trygt miljø. 4 måltider per dag, samt undervisning for barn som ikke går på skole (lekser, pedagogisk aktivitet, data, religion, miljø/ samfunn, og andre aktuelle tema).Vi gir også undervisning i hvordan barn skal holde seg unna narkotika og et voldelig miljø.

 

Litt om meg selv

Jeg heter Reginaldo Torres og er gift med Kristin Aakervik Torres. Jeg kommer fra Rio de Janeiro i Brasil. Jeg har arbeidet som misjonær og har blant annet jobbet med gatebarn i min hjemby. For dette arbeidet fikk jeg i 1998 bystyrets utmerkelse for særdeles bra innsats i den lutherske bevegelse.

I Brasil har jeg tatt utdannelse som Bachelor degree in theology, Koke og servitør

I Norge har jeg tatt utdannelse som Barne og Ungdomsarbeider 

Min drøm
Helt siden jeg kom til Norge , har jeg hatt en drøm om å skaffe til barn i  Rio de Janeiro et  trygt sted å vokse opp. Et sted der barn kan komme bort fra vold og kriminalitet fra  byens  gater og slumområder.

Hvorfor et senter
Et stort problem er at barn blir ofte overlatt  til seg selv mens foreldrene er på jobb. Mange barn blir også drevet ut på gata på grunn av problemer i familien. De blir dermed et lett bytte for gjenger, kriminelle, narkotika og vold. Mange av barna må også tigge på gata eller stjele for å overleve.

Mange blir truet, og også drept av politi og butikkvakter. For å bedre barns oppvekst  ved å gi dem trygghet også når foreldrene er på arbeid, ønsker jeg å lage et senter (daghjem) hvor barna har det trygt og godt hele dagen.

Hvis du vil vite mer om projektet send oss en e-mail til  brasilnorgehus@yahoo.no eller ring oss på 93617206